Nieuwe woningen op de Zuidas voor BAM

Summertime Maatvoering

(Persbericht gemeente Amsterdam Dienst Zuidas:) Amsterdam, 26 april – Dienst Zuidas van de gemeente Amsterdam heeft AM/Bouwinvest gekozen voor de ontwikkeling van 197 (middensegment) huurwoningen in Zuidas. De woningen komen aan de Gershwinlaan en Mahlerlaan en worden in 2016 opgeleverd. De bouw van woningen in Zuidas is belangrijk voor de ontwikkeling van een gemengd stadscentrum voor wonen én werken.

Ontwikkelen woningen middensegment
‘Er willen nog altijd veel mensen wonen in Amsterdam, de vraag naar woningen is groot’, geeft wethouder Van Poelgeest aan in het Parool van 23 april. De vraag naar middeldure woningen is de laatste jaren enorm toegenomen. De gemeente heeft daarom de ambitie om voor 2016 ruim 2.000 huurwoningen te bouwen met een huur tussen € 665,- en € 900,-. Zuidas is aangewezen als één van de woningbouwlocaties hiervoor. Ook marktpartijen hebben in een consultatieronde aangegeven dat dit type woningen nu kansrijk is.

Wonen in Zuidas
De ontwikkelingen in Zuidas gaan door, met meer aandacht voor wonen. Het toevoegen van woningen is een belangrijke stap in de ontwikkeling naar een gemengd en levendig stadscentrum. De goede bereikbaarheid, de nieuwbouwappartementen, het Amsterdamse Bos en de Amstel om de hoek, maar ook de grachtengordel binnen handbereik maken van Zuidas een aantrekkelijke locatie om te wonen.

In het deelgebied Gershwin in Zuidas waar de woningen worden ontwikkeld, komen in totaal 1.200 à 1.300 woningen, maar er is ook plek voor kantoren en voorzieningen. Circa veertig procent van het programma is al gerealiseerd.

Klik hier voor de project pagina

BAM

Deel dit nieuws